COVID-19 #RotaryResponds

samedi 27 mars 2021

In deze moeilijke dagen, zijn we zo bemoedigd om de vele enthousiaste berichten te ontvangen over de niet aflatende inspanningen van onze Rotary leden die in hun gemeenschappen actie hebben gevoerd tegen de COVID-19 pandemie.

Vandaag is de enige vraag die we steeds weer horen: "Zijn we betrokken bij de COVID-vaccinatie?"

Het antwoord is ja!

Dit betekent niet dat we zullen afwijken van ons engagement om polio uit te roeien, wat onze hoogste prioriteit blijft. Poliovaccinaties moeten onverminderd doorgaan, net als onze inspanningen om 50 miljoen dollar per jaar voor deze inspanning bijeen te brengen.

Maar nu komen er over de hele wereld COVID-19 vaccins beschikbaar, en onze leden hebben een belangrijke rol te spelen.

We vragen u om uw club aan te moedigen om:

  • Gebruik Rotary's kennis van de veiligheid en doeltreffendheid van vaccins, gebaseerd op onze ervaring met de uitroeiing van polio, om vaccinatie-inspanningen in uw gemeenschappen te ondersteunen. Dit zal moeten worden afgestemd op de plaatselijke context om tegemoet te komen aan unieke culturele en regionale behoeften.
  • Als de distributie van vaccins in uw land begint, werk dan samen met lokale organisaties of gezondheidsautoriteiten om uw club waar nodig te ondersteunen bij vaccinatie-inspanningen.
  • Help de machtige, groeiende kracht van vaccinatieweerstand en verkeerde informatie te bestrijden. Belangenbehartiging in onze gemeenschappen is van cruciaal belang - we moeten de boodschap verspreiden over de kracht van vaccins om levens te beschermen.
  • Stop de verspreiding van COVID-19 door te blijven deelnemen aan projecten ter ondersteuning van het dragen van maskers, afstand houden, juiste hygiënepraktijken, en donaties van persoonlijke beschermingsmiddelen - voor en na vaccinatie. 

 

Neem even de tijd om de onderstaande videoboodschap te bekijken. Als uw club betrokken raakt bij lokale vaccinatie- of COVID-19-preventie-inspanningen, voeg dan uw project toe op Rotary Showcase (log eerst in op My Rotary en navigeer naar Rotary Showcase).

We kijken ernaar uit te vernemen hoe uw club zich inzet om vaccinatie-inspanningen te ondersteunen en zo een einde te maken aan de COVID-19 pandemie.

Hartelijk dank.

Holger Knaack K.R. Ravindran
Voorzitter, Rotary International Voorzitter, The Rotary Foundation