SV - Voorstelling gesteunde DAG-projecten

lundi 10 juin 2024

Na de verwelkoming van de talrijke gasten door onze protocolchef James, enkele praktische info ivm de ontvangst van onze vrienden van RC Utrecht-West op 14 en 15 juni door Serge en Dominique, de overhandiging door Nele aan onze voorzitter van de fanion van RC Bukavu, stond de avond volledig in het teken van DAG.

De verantwoordelijken van 9 organisaties die we gesteund hebben kwamen ons vertellen wat er met onze steun is gebeurd. Sylvie Dubrulle, als voorzitter van de commissie DAG, orkestreerde deze hele avond. In een prachtig gemonteerde ppt startte ze met de voorstelling van de verschillende domeinen waar DAG gesteund had. 

Zo waren er enkele projecten in het buitenland:

-       Voor Vzw Impore vertelde Gerda De Mulder over het project ‘Verzelfstandiging van rurale Mama’s in het Zuiden van Rwanda’

-       Het project ‘Sawallah’ in Gambia van vzw Humasol werd voorgesteld door Eveline Dioos en Lien Thorrez

-       Marie-Christine Viaene-Catala gaf een mooie toelichting bij het werk van vzw Nino Feliz, goed gekend door onze vrienden Guy en Sandra die er twee petekinderen hebben.

Een tweede reeks ging over steun aan mensen met een beperking.

-       De steun aan Vzw Transplantoux  en aan vzw Hippo & friends zal later toegelicht worden

-       Voor Vzw Doof Vlaanderen kwamen algemeen directeur Tina Van Hoorebeke en Daan Verstraete – via video -  het project Frontrunners toelichten. De steun hiervoor werd verdubbeld door NVSG

-       De gesteunde projecten van Vzw Doof & Jong Vlaanderen – ook verdubbeld door NVSG -  werden voorgesteld door Lien De Grooff en Tess Desmidt.

De derde reeks betrof projecten over geestelijke gezondheid: Martine De Moor van vzw Similes dankte voor de steun ter gelegenheid van de viering van 25 jaar vrijwilige bewindvoering

Een vierde reeks betrof armoedebestrijding in Gent

- Hannelore Dessein, directrice van Don Bosco Sint-Denijs, bijgestaan door de dynamische leerkrachten Katrien Dhondt en Chris Vanderhaeghen dankten voor de steun aan de  ‘Driedaagse naar zee’ en bezorgden ons een super mooi kaartje met QR-code en alle info en foto’s: https://sway.cloud.microsoft/kbeN5pNmCLCPSfVN?ref=Link

- Kim Swyngedouw van Brooddoosnodig had het over de samenwerking met de bachelor Communicatie van Artevelde Hogeschool door onze club gesteund. 

-       En tenslotte was er ook  de  ‘hands on’ steun – met dank aan Paul - aan vzw Zing mee: Ahanna & Kalinka Verschraegen spraken vol enthousiasme over hun jonge vzw en een mooi filmpje van de opening van hun lokaal was de perfecte afluiter voor deze vergadering.

SERVICE ABOVE ALL ! Het was een lange, maar boeiende avond tijdens dewelke de leden de nodige informatie kregen over alle projecten die dit jaar door onze club werden gesteund… ‘het jaarthema ‘Create hope in the world’ kon op geen betere manier in de kijker worden gezet.

Onze voorzitter sloot de vergadering af met een dankwoord aan Sylvie en aan alle intervenanten die de basiswaarden van Rotary dagdagelijks in de praktijk omzetten.

De volledige PPT is terug te vinden in bijlage.

 


Images supplémentaires


Documents joints